Pregled
- Količina: za 4-6 oseb
- Čas priprave: 60 min
- Čas kuhanja: 50 min
- Zahtevnost: lahko
Pregled
Ohrovt s piščancem v omaki
2 čebuli
500 g piščančjih ali puranjih prsi
500 g brstičnega ohrovta
2 bučki
4 korenčke
2 žlici polnozrnate moke
3 zvrhane žlice skyra
Tako pripravljena obrok je primer dobro uravnoteženega obroka iz nepredelanih živil. Zagotovimo dovoljšen vnos beljakovin in kompleksnih ogljikovih hidratov. Istočasno poskrbimo za visok vnos zelenjave še v kakšni drugi različici kot zgolj solata. Zadosten vnos beljakovin navadno še najtežje dosegamo. Obrok zagotavlja tudi dalj časa občutek sitosti 😋.
Predvsem pa je obrok zelo bogat z mikrohranili. Če tokrat pobližje pogledamo ohrovt, lahko ugotovimo, da je ohrovt vir večih mineralov, kot so magnezij, kalij, mangan, nekaj tudi kalcija in železa, pa tudi vitaminov, kot so K, C in A, folat ter vitamin B6. Deluje protivnetno in antioksidativno ❤.
Ohrovt je tudi eno od živil, ki se priporoča za podporo delovanja ščitnice. Je nizkokaloričen, zato tudi ugodno vpliva na zniževanje telesne teže. Predvsem pa je zelo dober 😋.