Zasebnost in piškoti

Upravljavec podatkov

Upravljavec podatkov spletnih strani Fit4Family, Kaniža, Zavod za promocijo zdravega načina življenja, Kaniža 23, 2212 Šentilj.

Način in namen obdelave osebnih podatkov

Z uporabo spletnih strani Zdravim.se se uporabnik strinja z veljavnimi pravili in splošnimi pogoji. Uporabnik lahko redno spremlja spremembe splošnih pogojev in posledično način in namen obdelave zbranih osebnih podatkov. Podatki o uporabnikih niso v nobenem primeru predani nepooblaščenim osebam.

Prijava na e-novice

Uporabniki se lahko prijavijo na e-novice, s katerimi jih Fit4Family do preklica obvešča o novostih, ugodnostih, storitvah, dogodkih, nasvetih s področja zdravja in življenjskega sloga.
S prijavo na e-novice se uporabnik vpiše v seznam prejemnikov e-novic. Za prijavo na e-novice se zbirajo podatki: e-naslov uporabnika. Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom uporabnik na navedeni naslov prejme potrditveno sporočilo, s katerim je do preklica prijavljen na prejemanje-novic. Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb odjava v e-novicah zahteva, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke. Uporabnik lahko zahteva popravek podatkov ali seznanitev z njimi. Fit4Family se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov. Za pošiljanje e-novic se uporablja aplikacijo MailChimp.

Kontaktni obrazci in posredovanje e-sporočil

Uporabnik lahko svoja vprašanja posreduje tudi preko e-maila, objavljenega na spletnih straneh Fit4Family.si. Ti podatki bodo uporabljeni za rešitev uporabnikovega problema. S pošiljanjem e-sporočil se uporabnik strinja s splošnimi pogoji uporabe spletnih strani Fit4Family.si.

Pravice uporabnika

Uporabnik lahko kadar koli zaprosi za seznanitev z osebnimi podatki, ki jih Fit4Family obdeluje, za izbris ali popravke.
Fit4Family zagotavlja uporabnikom uresničevanje pravic po Splošni uredbi o varstvu osebnih podatkov:
pravico do dostopa do osebnih podatkov,
pravico do popravka oziroma dopolnitve osebnih podatkov,
pravico do izbrisa osebnih podatkov,
pravico do omejitve obdelave osebnih podatkov,
pravico do vpogleda in izvoza osebnih podatkov in
pravico do ugovora.
Svojo zahtevo lahko uporabnik poda pisno na naslov: Fit4Family, Kaniža, Zavod za promocijo zdravega načina življenja, Kaniža 23, 2212 Šentilj ali na elektronski naslov info@fit4family.si.
Če uporabnik meni, da obdelava osebnih podatkov krši Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov ali nacionalno zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov, lahko svojo pritožbo posreduje nadzornemu organu s področja varstva osebnih podatkov.

Zagotavljanje varnosti podatkov

Podatki, ki jih uporabnik posreduje preko spletne strani Fit4Family.si  so zaupni in se obravnavajo v skladu z veljavno slovensko zakonodajo in Splošno uredbo EU o varstvu osebnih podatkov. Fit4Family bo osebne podatke varoval in preprečeval njihovo zlorabo. Osebni podatki bodo uporabljeni le za namene, za katere je uporabnik dal svoje soglasje. Dostop do osebnih podatkov imajo zgolj s strani Fit4Family pooblaščene osebe (zaposleni, pogodbeni partnerji) in sicer z uporabniškim imenom in geslom.
Za prenose vseh osebnih podatkov uporabnika se uporablja varen protokol SSL.

Posredovanje podatkov pooblaščenim partnerjem

Podatki, ki jih uporabnik zaupa Fit4Family , so zaupni. Fit4Family jih ne posreduje nepooblaščenim tretjim osebam. Osebne podatke lahko posreduje svojim pogodbenim obdelovalcem osebnih podatkov ali po uradni zakonski dolžnosti.
Podatki so lahko posredovani:
podjetju za obdelavo podatkov in informacijske storitve, ki zagotavljajo nemoteno delovanje spletnih strani Zdravim.se (gostovanje na strežniku, pošiljanje e-novic);
pooblaščenim ustanovam na podlagi sodne zahteve.

Privolitev

Z uporabo spletnih strani Fit4Family.si  se uporabnik strinja s splošnimi pogoji uporabe, ki so objavljeni na tem spletnem mestu. Uporabnik lahko spremlja spremembe splošnih pogojev ter posledično način in namen obdelave zbranih osebnih podatkov.

Povezava z družbenimi omrežji

Na spletnih straneh Fit4Family.si je ustvarjena povezava do družbenega omrežja (Facebook, Twitter).
Politika piškotkov
Piškotki, ki jih namestimo v brskalniku, omogočajo delovanje vseh funkcij spletnega mesta.
Seznam uporabljenih piškotkov:
Ime piškotka | Veljavnost
wordpress_logged_in | Ko se seja brskanja konča
wordpress_sec | Ko se seja brskanja konča
wordpress_test_cookie | Ko se seja brskanja konča
wp-settings | 1 leto
wp-settings-time | 1 leto

Uporabnik poda strinjanje oziroma nestrinjanje o uporabi piškotkov, s katerimi se na spletnih straneh Zdravim.se izboljša uporabniška izkušnja in zagotavlja vsebina.

Piškotki

Fit4Family, Kaniža, Zavod za promocijo zdravega načina življenja, Kaniža 23, 2212 Šentilj, na spletnem mestu Fit4Family.si uporablja spletne piškotke (v nadaljevanju: piškotki). Piškotki so tekstovne datoteke, ki se ob obisku spletnega mesta shranijo na uporabnikovo napravo, s katero je uporabnik dostopal do spletnega mesta. Ob ponovnem obisku spletnega mesta lahko ponudnik dostopa do podatkov na uporabnikovi napravi, ki so se zbrali s pomočjo piškotkov.

Ponudnik s pomočjo piškotkov zagotavlja boljše in uporabniku bolj prijazno in prilagojeno delovanje in prikazovanje spletnega mesta, obenem pa mu piškotki pomagajo pri analizi uporabnikov in pri beleženju obiska (statistični nameni) ter za bolj učinkovito oglaševanje.

Piškotki oziroma podatki, zbrani z njihovo pomočjo, sami po sebi ne omogočajo identifikacije uporabnika v smislu zakonodaje o varstvu osebnih podatkov in z njimi ni mogoče ugotoviti, za katero konkretno osebo gre. Dovoljenja za namestitev piškotkov lahko uporabnik kadarkoli nastavi tudi v svojem spletnem brskalniku, ki ga uporablja za dostop do spletnega mesta Fit4Family.si .

VRSTE PIŠKOTKOV

Fit4Family, Kaniža, Zavod za promocijo zdravega načina življenja, Kaniža 23, 2212 Šentilj na spletnem mestu Fit4Family.si  uporablja lastne piškotke, obenem pa omogoča nekaterim tretjim osebam, da na uporabnikovo opremo namestijo svoje piškotke (t. i. piškotki tretjih).

Uporablja se nujne piškotke, analitične piškotke, funkcionalne piškotke in oglasne ali marketinške piškotke.

 • Nujni piškotki; piškotki, brez katerih spletna stran ne deluje. Te piškotki se avtomatično namestijo na napravo uporabnika in jih ni mogoče izklopiti. Nujni piškotki uporabnika ne morejo identificirati in skrbijo zgolj za pravilno prikazovanje spletne strani.
 • Analitični piškotki; omogočajo izvedbo različnih statističnih analiz spletnega mesta. Te piškotki ravno tako uporabnika ne morejo identificirati. Uporabo piškotkov lahko uporabnik izklopi v brskalniku oz. pasici »piškotki« na dnu spletne strani.
 • Funkcionalni piškotki; piškotki, ki omogočajo razne funkcije spletne strani, kot je npr. nastavitev jezika, ohranjanje košarice, ipd. Te piškotke se namesti le ob predhodnem soglasju uporabnika.
 • Marketinški piškotkise uporabljajo za izvajanje prilagojenega oglaševanja. Ti piškotki na podlagi podatkov ustvarijo vaš profil, na podlagi katerega se vam prikazujejo oglasi, ki so za vas zanimivi. Te piškotke se namesti le ob vašem soglasju.
 • Poleg zgornje delitve poznamo tudi lastne piškotke in piškotke tretjih oseb, ki delujejo na naši spletni strani.
 • Lastni piškotkiso piškotki, ki pripadajo temu spletnemu mestu, in so na spletno mesto nameščeni z naše strani oz. s strani naših pogodbenih obdelovalcev.
 • Piškotki tretjih oseb so piškotki drugih spletnih mest, ki s pomočjo piškotkov omogočajo uporabo personaliziranih oglasov. Te piškotki se uporabljajo za sledenje rabi interneta in tako omogočajo prikazovanje oglasov, ki so za vas relevantni in zanimivi.

 

NAMENI UPORABE PIŠKOTKOV NA SPLETNEM MESTU

Piškotki se na našem spletnem mestu uporabljajo v različne namene in sicer:

 • prepoznavanje uporabnika ob naslednjem obisku,
 • ohranitev ocen artiklov, ki ste jih podali,
 • analize spletnega mesta,
 • zagotavljanje varnosti spletnega mesta
 • sejni piškotek za spremljanje in ohranjanje nakupovalne košarice,
 • piškotek za pošiljanje sporočila o nedokončanem nakupu,
 • delovanje video vsebin,
 • delovanje klepeta na strani in
 • oglaševanje.

 

UREJANJE IN NASTAVITEV PIŠKOTKOV

Uporabnik lahko dovoljenja za namestitev piškotkov nastavi in kadarkoli spremeni, prilagodi ali prekliče v brskalniku, s katerim dostopa do spletnega mesta.

Ko obiščete naše spletno mesto, bodo avtomatično nameščeni zgolj nujni piškotki in analitični piškotki. Preferenčni in marketinški piškotki se namestijo zgolj na podlagi vašega soglasja.

Kako podate soglasje?

Ko prvič obiščete spletno stran, se vam odpre pojavno okno z ustrezno nastavitvijo piškotkov. Če ste našo stran že obiskali in piškotke potrdili, lahko nastavitve spremenite tako da kliknete na pasico »piškotki« na dnu našega spletnega mesta. Zopet se bo odprlo pojavno okno, kjer boste lahko uredili nastavitve piškotkov.

Želimo vas opozoriti, da zavrnitev oglasnih piškotkov ne bo preprečila prikazovanja oglasov. Zavrnitev oglasnih piškotkov pomeni, da boste videvali splošne generalizirane oglase, ne pa oglasov, ki bi bili prilagojeni vašim željam in potrebam.

Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v tudi vašem spletnem brskalniku.

Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.

Če spremenite ali izbrišete brskalnikovo datoteko s piškotki, spremenite ali nagradite vaš brskalnik ali napravo, boste morda morali ponovno onemogočiti piškotke. Postopek za upravljanje in brisanje piškotkov se razlikuje od brskalnika do brskalnika. Če pri tem potrebujete pomoč, lahko pogledate v brskalnikovi pomoči uporabnikom.

Sledenju Google Analytics lahko onemogočite tudi na naslednji povezavi

https://marketingplatform.google.com/about/.

Več o piškotkih si lahko preberete na: http://youronlinechoices.com/.

Podatki o posameznih piškotkih, o upravljavcih podatkov, ki se pridobijo s temi piškotki, namenih obdelave zbranih podatkov in o trajanju piškotkov so navedeni v spodnji tabeli:

Ime piškotka Namen Trajanje Podjetje
sb Delovanje Facebook vtičnika 2 leti Facebook
fr Delovanje Facebook vtičnika 3 mesece Facebook
xs Delovanje Facebook vtičnika 3 mesece Facebook
c_user Delovanje Facebook vtičnika 3 mesece Facebook
presence Delovanje Facebook vtičnika Trajanje seje Facebook
pl Delovanje Facebook vtičnika 1 mesec Facebook
wd Delovanje Facebook vtičnika 1 teden Facebook
datr Delovanje Facebook vtičnika 3 mesece Facebook
m_pixel_ratio Delovanje Facebook vtičnika Trajanje seje Facebook
dpr Delovanje Facebook vtičnika 1 teden Facebook
act Delovanje Facebook vtičnika Trajanje seje Facebook
_utma Statistika ogledov spletne strani 2 leti Google Analytics
_utmz Statistika ogledov spletne strani 6 mesecev Google Analytics
_utmc Statistika ogledov spletne strani Trajanje seje Google Analytics
_utmv Statistika ogledov spletne strani Trajanje seje Google Analytics
_distillery Delovanje predvajalnika videa fit4family.si fit4family.si
shopify_items_in_cart Delovanje spletne strani fit4family.si fit4family.si fit4family.si
_kla_id Delovanje spletne strani fit4family.si fit4family.si fit4family.si
shopify_session_ Delovanje spletne strani fit4family.si fit4family.si fit4family.si
pavarti-cookie Odločitev o piškotkih 2 leti fit4family.si
malichimppopuphide Odločitev o prijavi na e novice 14 dni fit4family.si
PHPSESSID Prikaz ustrezne spletne strani glede na prejšnje akcije v obstoječi seji uporabnika 30 minut fit4family.siKontakt


Upravljavec osebnih podatkov: Fit4Family, Kaniža, Zavod za promocijo zdravega načina življenja, Kaniža 23, 2212 Šentilj, info@fit4family.si.

Zadnja sprememba: 18.6.2021.