Kdo sem jaz

Fit4Family_zanositev_barbara_pregl_breznik_osebna_fotofrafija_02

Kdo sem jaz in
kaj je Fit4Family

Spoznajmo se

Sem doktorica znanosti biomedicine (smer biokemija in molekularna biologija), certificirana klinična embriologinja, že 15 let zaposlena v laboratoriju za zdravljenje neplodnosti. Svojo poklicno pot sem začela v Univerzitetnem kliničnem centru v Mariboru, zadnjih 8 let pa sem zaposlena na Inštitutu za zdravljenje neplodnosti v Gradcu. Že kot najstnico so me izjemno pritegnili procesi v celici in njeni mehanizmi na molekularnem nivoju. Do specializacije na področju zdravljenja neplodnosti pa me je pripeljalo življenje samo.

In delo na področju neplodnosti se mi je zapisalo v srce. Zgodbe parov, ki jih srečam, mi sežejo do srca, še leta za tem se spominjam njihovih imen, imen njihovih »pri nas spočetih« otrok in poti, ki smo jo skupaj prehodili. Tako tudi poznam vse težave, s katerimi se sreča par na poti do uresničitve svoje življenjske želje, kje se pogosto zatakne in kje zgolj klasičen medicinski pristop za zdravljenje neplodnosti preprosto ni dovolj.

Posvetim se samo vam

Individualni celostni pristop

Ko želite zase nekaj več, ko niste več samo številka!

Fit4Family_zanositev_barbara_pregl_breznik_foto_1
01
POSVET
Po pogovoru zastavimo načrt.
Fit4Family_zanositev_barbara_pregl_breznik_foto_3
02
ZASEBNA TELOVADNICA
Trening v zasebnosti prilagojen vašim zmožnostim.
20210405_145951
03
PREHRANA
Podpora pri izbiri ustreznejših živil za doseganje cilja.
Fit4Family_zanositev_barbara_pregl_breznik_foto_4
04
MOTIVACIJA
V tem smo skupaj, tudi takrat, ko je težko.

Biti mama

s srcem

Tudi sama sem MAMA, mama trem otrokom, enojajčnima dvojčicama, ki sta že najstnici, ter tri leta staremu malčku, poleg katerega nam ni nikoli dolgčas. Skrb za družino in zdravje otrok me je gnalo v raziskovanje zdravega življenjskega sloga, kako v svetu, ki deluje na hitre in instant rešitve, vzgojiti svoje otroke v pravo smer. Kako poleg polnih urnikov in zadolžitev, najti čas in pot za SKRB ZASE, kako to približati otrokom in jim biti vzgled, predvsem pa jim zdrav način življenja predstaviti kot nekaj samoumevnega. Poleg tega sem v vadbi našla način sprostitve in umika pred vsakodnevnim tempom, ki ga narekuje današnji način življenja in družba, v kateri živimo.

Svetovanje

Prehrana, vadba, sprostitev

Tako je prišla odločitev, da veselje in strast do zdravega življenjskega sloga, nadgradim z izobraževanjem za osebnega trenerja in prehranskega svetovalca. V samem začetku sem izobraževanje vzela zgolj kot osebno rast in nadgradnjo dotedanjega znanja za osebno uporabo.

Nato pa je prišel dan, ko se je utrnila ideja. Prišla je iz srca, iz želje, pomagati. Ker vem, kaj pomeni neuresničena želja po otroku, ker vem, kakšno fizično in psihično breme pomeni za par zdravljenje neplodnosti, sem iskala učinkovit, a bolj prijazen pristop za to. Ker poznam znanstvena dejstva, ki govorijo, da je za zdravega otroka potreben zdrav starš. In iz dveh strasti in dveh znanj, je nastalo to, kar sedaj berete, Fit4Family.

20

LET IZOBRAŽEVANJA

200

PREBRANIH KNJIG

8

CERTIFIKATOV

1000

OSREČENIH PAROV

Strokovna izobrazba in usposabljanja

Dolgoletno izobraževanje

Po izobrazbi sem univerzitetna diplomirana mikrobiologinja. Podiplomski študij sem nadaljevala na Medicinski fakulteti v Ljubljani. Doktorat znanosti opravljala pod mentorstvom prof. dr. Veljka Vlaisavljevića, enega najbolj uveljavljenih in spoštovanih zdravnikov na področju zdravljenja neplodnosti širom Evrope.

Tekom študija sem se dodatno izobraževala na številnih mednarodnih konferencah in kongresih. Certifikat za kliničnega embriologa, ki ga podeljuje krovna evropska organizacija za zdravljenje neplodnosti, ESHRE, sem pridobila leta 2013, z najvišjim rezultatom.

Leta 2020 sem pridobila tudi certifikat za osebnega trenerja in prehranskega svetovalca ter certifikat za varno vadbo med nosečnostjo in po porodu.