Moški in neplodnost – izpoved

Moški in neplodnost 🧐
Dejstvo je, da moški veliko manj govorijo o tem, ne brskajo po forumih ali FB skupinah… Ne zaupajo se prijateljem… Prav tako v poteku zdravljenja navidezno delujejo kot manj aktivna polovica.
A vseeno globoko v sebi zelo trpijo.
Izjemno ponosna na Aleša, ki je bil toliko pogumen in iskren, da mi je uspel zaupati njuno zgodbo zdravljenja iz svojega, moškega, vidika 🥰
Spodaj prilepljam besedilo, nespremenjeno, tako kot je poslal:
“Nisem najboljši pisec, vendar bom po najboljših močeh probal strniti moj vidik IVF oziroma najino zdravljenje neplodnosti.
Z partnerko Vesno sva si po enem letu skupnih dni oba neizmerno želela postati starša in spočeti bitje, ki bo samo najino. Trudila sva se več kot eno leto, vendar neuspešno. Vedela sva, da nama ne preostane drugega, kot da obiščeva kliniko za neplodnost. V Mariboru, sva opravila prve razgovore in teste. Po opravljenih preiskavah sva imela predstavitev, najinih izvidov.
Takrat sem izvedel, da sem jaz tisti, ki ima za zelo slabe rezultate spermiograma.
Tukaj sem se prvič srečal z osebnim razočaranjem – zakaj ravno jaz. Vedela sva, da si morava v tej situaciji res biti v oporo, ker drugače ne bova nikoli prišla do željenega cilja.
Takoj sva se odločila, da spremeniva najin življenjski slog z prehranskimi dopolnili, meditacijami ter s sprehodi. Obiskala sva tudi ogromno alternativnih zdravljenj, kot so bioenergija, bioresonanca…ter obiskov različnih zdravilcev, vendar nič od tega nama ni pomagalo, kot to, da sva zapravila ogromno denarja.
Šla sva skozi 3 IVF postopke. Vesna je šla skozi kratki protokol, dolgi protokol, doletela jo je močna hiperstimulacija, vendar na koncu brez vstavljenih zarodkov. Zelo mi je bilo težko gledati partnerko, kako se vsak dan pika z injekcijami, kako ji hormoni spreminjajo razpoloženje in telo, medtem ko sem jo jaz lahko le nemočno tolažil.
Prebirala sva po spletu, kako naprej kaj še lahko storiva, načenjalo je že najino psiho, kajti prvi trije postopki niso bili obetavni oziramo končali so se zelo slabo, brez enega samega zarodka za prenos.
Na srečo sva bila oba trdno odločena, da nadaljujeva. Vesna je zasledila na internetu Barbaro oziroma njeno spletno stran Fit4Family. Takoj sva jo kontaktirala, saj sva že v njeni predstavitvi videla, da k zadevi pristopi celostno.
Nama je bila prvo sekundo, ko smo se slišali, srčna, prijazna in topla oseba. Popolnoma sva ji zaupala, saj je tudi po profesiji doktorica znanosti biomedicine, certificirana klinična embriologinja z leti izkušenj v laboratoriju za zdravljenje neplodnosti.
Že pred samim osebnim srečanjem sva začutila njeno zagnano energijo, toplino in srčnost. Oba sva dobila občutek, zdaj nama bo pa ratalo.
Pristopila sva k planu prehranjevanja in postopnemu intenzivnemu gibanju v naravi.
Tedensko smo skupaj spremljali najin vnos hrane in spremljanje najine teže. V 3 mesečnem času se je moja teža zmanjšala za 10 kg.
Sama sva si začela pripravljati dopoldanske obroke,.. ter začela ceniti domačo in lokalno zelenjavo. V tem času sva se naučila zdravega in sezonskega prehranjevanja. Osvojila sva zdrav način prehranjevanja, izgubila kilograme in vsak dan v urnik vpeljala enourni sprehod hitre hoje in telovadbo.
Ko sva vse to vpeljala v najin vsak dan, nama je Barbara predstavila še en atribut, kateri naj bi nama pomagala pri neplodnosti. To je bila takrat še nama čisto neznana hipnoza.
Ko sva bila pri Barbari nama je razložila vse o hipnozi in jo izvedla na nama. Občutek, ko nama je v podzavest dajala sugestije s pozitivnimi besedami, da postajava starša in vse dobro se začenja in slabo puščamo za sabo, je bil božanski.
In že pred nama je bil 4. postopek v katerega sva vstopala z vso pozitivno energijo. S terapijo je Vesna pridelala le 5 celic, kar je bilo statistično premalo, da bi si upali upati na kakšen zarodek, glede na prejšnje postopke. Vendar ni bilo tako razvilo so se nama 4 lepi zarodki, od petih celic, kar nama je bili neverjetno.
Dogovorili smo se, da nama vstavijo dva, dva pa sva dala zamrzniti.
Na prvem pregledu je bil test pozitiven! Tako sva pred
8 meseci postala očka in mamica. Kraljestvo najine sreče pa sta najina dvojčka Hana in Izak.
Osebno sem mnenja, da moški ne občutimo tolikšnega psihičnega in fizičnega pritiska ,kot ga naše partnerke.
Meni je bilo najtežje oddati seme na dan punkcije, nikakor se nisem mogel zbrati in se popolnoma skoncentrirati. Motil me je že vsak majhen hrup katerega sem slišal. Predvajal sem si sugestije s pomočjo hipnoze in se tako lažje osredotočil na pozitiven rezultat najinih zarodkov.
Sam sem mnenja, da se moški težje odločimo za nam ne poznane stvari, kot je bila to v najinem primeru hipnoza.
Mislim, da je čas, da tudi mi naredimo korak naprej, in tudi sami pripomoremo za pozitiven uspeh IVF postopka.
Midva sva se s pomočjo hipnoze še bolj povezala, kar je v samem času postopka zelo pomembno, da partnerja dihata kot eno.
Če naju kdo vpraša kako nama je po vseh letih vendar le uspelo, vsakomur z največjim veseljem poveva, da za najin uspeh je ogromno pripomogla Barbara in njena celostna metoda.
Res sva ji hvaležna, vsak dan, da je z svojim znanjem in srčnostjo za vedno oplemenitila najino življenje.
Barbara, hvala ti!
Če pa si kakšen par, ki je sedaj v taki stiski, kot sva bila midva nedolgo nazaj, želi kakšen pogovor ali kakšne informacije sva na voljo in naju lahko kadarkoli kdorkoli pokliče, tudi če le za klepet.
Vsem želiva, da čimprej zagledate pluske in postanete nekaj najlepšega, očka in mamica!”