Neplodnost

Pred izborom paketa je potrebno opraviti pregled dokumentacije ter ugotoviti, ali je izbor paketa za spremembo življenjskega sloga para, ki se sooča z neplodnostjo, utemeljen in smiseln (svetovanje). V kolikor se odločita za spremembo življenjskega sloga z načinom uravnoteženja prehrane in gibanja, vama nudim prehransko svetovanje in pakete osebnega trenerstva. Soočanje z neplodnostjo in proces zdravljenja je za par tudi velika psihološka obremenitev. Skupen projekt k boljšemu in bolj zdravemu načinu življenja vaju bo povezal in psihično razbremenil, predvsem pa vama dal moč, da k uspehu pomembno prispevata tudi sama.

Strokovna podpora

Polnovredna in nepredelana hrana je polna hranil, ki jih naše telo potrebuje za dobro in učinkovito delovanje. Obvladovanje in sproščanje stresa, k čemur dokazano pomembno pripomore redna telesna aktivnost ter doseganje zdrave telesne teže, izredno pomembno vpliva na praktično vse parametre plodnosti, tako pri ženski kot pri moškem. Skozi ves proces sem vama na voljo s strokovno utemeljitvijo vsakega koraka, ki ga bomo skupaj zastavili.

Pregled dokumentacije

Pregled dokumentacije dosedanjega zdravljenja, v kolikor je bilo opravljeno.

Prehrana

Pregled in ocena dosedanjega stanja para na področju prehrane in vpliva na plodnost.

Aktivnost

Pregled in ocena dosedanjega stanja para na področju telesne aktivnosti in vpliva na plodnost.

Izdelava načrta

Izdelava načrta za izboljšanje plodnosti para – ocena smiselnosti in utemeljenosti vnosa sprememb v življenjski slog para.

Prehransko vodenje (coaching)

  • pregled dosedanjega načina prehranjevanja in vpliva le-tega na plodnost
  • vključitev najljubših jedi v prilagojen način prehranjevanja in iskanje primernejših, alternativnih živil tako, da bo nov način vzdržen in ne boste občutili odrekanja
  • izračun trenutne energetske porabe posameznika
  • izračun potrebnega energetskega vnosa, razmerja makrohranil ter vseh potrebnih mikrohranil za doseganje izboljšane plodnosti
  • sledenje novemu načinu prehranjevanja, spremljanje, posveti in morebitno potrebno prilagajanje
  • možnost pošiljanja slik obrokov, komentiranje, zamenjava živil s primernejšimi

Ker smo si ljudje med seboj različni, nudim tudi različne pristope za doseganje vajinega cilja. S pravilnim vnosom hranil lahko znatno izboljšamo plodnost. Nudim izdelavo prehranskega načrta, ki bo prilagojen izključno vama, ter vaju ob tem ustrezno usmerjam. Ker vsaka sprememba zahteva svoj čas in naše telo ne deluje na instant rešitve, se prehransko svetovanje, enako kot paketi z osebnim trenerstvom (glej spodaj), sklenejo za najmanj 3 mesece.

Individualni trening za par

Intenzivnost treninga je prilagojena vsakemu od vaju, vajinim zmogljivostim ali omejitvam. Vadba poteka v zasebni telovadnici, v popolni intimi, brez motečih pogledov ali gneče. Izvedbo vaj vama najprej predstavim, po potrebi prilagodim, vaju skozi izvedbo korigiram, vzpodbujam in motiviram. Vadba izredno pozitivno vpliva na razpoloženje, prinaša sprostitev, med vaju pa posebno energijo, ki vaju resnično poveže. Vse to so nepogrešljive sestavine na poti do uspeha.

01
Aktivnosti
preučitev dosedanje stopnje aktivnosti
02
Frekvenca in intenzivnost
določitev načina, frekvence in intenzivnosti telesne aktivnosti
03
Trening
individualni trening ob strokovnem nadzoru in podpori

Paketi z osebnim trenerstvom za izboljšanje plodnosti

Vsi paketi se sklenejo za obdobje najmanj treh mesecev. Paketi so orientacijski, seveda se lahko dogovorimo za ponudbo, ki bo prilagojena samo vama.

Mini

300
mesec na par
Prehransko vodenje (coaching)
  • Individualni trening za par 1x na teden

Maxi

500
mesec na par
Prehransko vodenje (coaching)
  • Individualni trening za par 3x na teden