Francoska solata brez slabega občutka

Pregled

  • Količina: za 6-8 oseb
  • Čas priprave: 60 min
  • Čas kuhanja: 30 min
  • Zahtevnost: lahko

Pregled

Francoska solata brez slabega občutka

Božični prazniki…mmmm, mize se šibijo od dobrot. Na njih nikoli ne manjka francoska solata. Tokrat malo drugače, a jemo jo lahko resnično brez slabega občutka.
Recept

500 g korenja

400 g kislih kumaric

500 g graška

5 trdo kuhanih jajc

150g majoneze light

200 g manj mastnega grškega jogurta

sol in poper po okusu

 

Priprava:
Korenje, grašek in jajca skuhamo. Nato vso zelenjavo in jajca drobno narežemo. Dodamo majonezo in jogurt ter dobro premešamo. Solimo in popramo po okusu ❤🥰
Med prazniki se mize šibijo od dobrot, a dejstvo je, da če bomo nekritično vase vnašali vse, kar nam pride pod roke, se ne bomo dobro počutili. In res je popolnoma nepotrebno, da bi med prazniki zaradi tega pridobili težo ali nam spodleti načrt, ki smo si ga zadali. Potrebno je le vnesti nekaj trikov. Naučimo se, kako živila in jedi prilagoditi. In še vedno ohranijo okus, mi pa se ne rabimo odreči popolnoma ničemur. Kajti dejstvo je, da odrekanje na dolgi rok ne pelje daleč. Slej ko prej pade motivacija, pade volja in smo spet na začetku. Zato pa na tak način postane to z lahkoto naš nov življenjski slog, ki mu z lahkoto sledimo ❤🥰.

Tako pripravljena francoska solata je lahko priloga k mesu ali kosu kruha. Vsebuje kar nekaj mikrohranil, pa tudi precej beljakovin. Porcija kot na sliki vsebuje le cca 150 kcal. Če pa želimo to vrednost še znižati, pa pri jajcih odvzamemo kakšen rumenjak❤😋.

Korenje, ena od zelenjav v tej solati – mavrica antioksidantov. Vsebuje veliko koristnih in zdravilnih sestavin. Korenje vsebuje betakarotene, vlaknine, vitamine C, A, B, D, železo, kalij, kalcij, karotenoide, pektin, fosfor, cink… ❤😋.