Pregled

  • Količina: za 6 oseb
  • Čas priprave: 120 min
  • Čas kuhanja: 90 min
  • Zahtevnost: lahko

Pregled

Musaka z bučkami

Sama se vedno zase in za svojo družino trudim, da vnašamo dovoljšne količine zelenjave v naše obroke. Zato sem spremenila klasično krompirjevo musako, prilagodila sestavine in woalaaaa…tukaj je musaka z bučkami ❤😋, ki je primer odlično uravnoteženega obroka. Poskrbimo za vnos beljakovin, ogljikovih hidratov in mikrohranil. Z izbiro pustega mesa poskrbimo, da ne dosegamo visoke kalorične vrednosti, če je naš namen izgubiti kakšen kilogram. Zraven se prileže tudi solata ❤🥰
Recept

3 zelene zuchini bučke (cca 750g)

6 večjih krompirjev

3 čebule

800 g pustega mletega mesa

3 jajca

2 dcl mleka

sol in poper po okusu, paprika v prahu

❤🥰
Priprava:
Čebulo in meso prepražimo ter začinimo po okusu. Krompir olupimo in naribamo na tanke rezine. Enako tudi bučke, na tanke rezine, a jih ne lupimo. To mešanico naribanih bučk in krompirja razdelimo na 3 dele, meso pa na dva.
V pekač nalagamo po plasteh: bučke s krompirjem, sledi meso, spet krompir+bučke, druga polovica mesa in nazadnje na vrh spet krompir z bučkami.
Jajca dobro razžvrkljamo z mlekom in solimo. Mešanico polijemo po sestavljeni jedi in pečemo od 1h do ure in pol, odvisno, kako visoko imamo. Pečemo pokrito, lahko tudi z alufolijo. Na koncu, če je potrebno, da se zapeče, še lahko pečemo malo odkrito, da pazimo, da se nam jed ne izsuši.
Zraven odlično tekne zelena solata, tudi rdeča pesa. Ali kosilo zaokrožite npr. s špinačno juho ❤🥰.