Torta “jagode in čokolada”

Pregled

  • Količina: za 12-16 oseb
  • Čas priprave: 2-3 ure
  • Čas kuhanja: 60 min
  • Zahtevnost: srednje težko

Pregled

Torta jagode in čokolada

Za cca 16-20 kosov

Biskvit:

4 jajca

4 žlice eritritola

Pol vrečke pecilnega praška

4 žlice polnozrnate moke

1-2 žlici grenkega kakava (po želji; če ne dodamo, dobimo svetel biskvit)

 

Krema 1:

500 g zmrznjenih ali svežih jagod

2 vrečki želatine

400 g grškega manjmastnega jogurta

Krema 2:

100g jedilne čokolade

1,5 vrečke želatine

1 merica čokoladnih proteinov

500 g grškega manjmastnega jogurta

Na kos: 8g OH, 4g M, 8g B; 103 kcal

Priprava biskvitne podlage: jajca in eritritol stepamo 5-10 minut, da se močno spenijo. Dodamo ostale sestavine, nežno, a dobro premešamo in pečemo 10 minut na 180 stopinj.

Krema 1: želatino namočimo v 1 dcl vode. Ko nabrekne, jo raztopimo (lahko v mikrovalovni pečici). Jagode zmiksamo do gladkega in jim dodamo želatino. Hitro zelo dobro premešamo. Dodamo jogurt in zlijemo vse skupaj na ohlajen biskvit. Damo v hladilnik. Ko se krema popolnoma strdi (1-2 uri), nalijemo na vrh še drugo kremo.

Krema 2: želatino namočimo v 1 dcl vode. Ko nabrekne, jo raztopimo (lahko v mikrovalovni pečici). Čokolado raztopimo do gladkega, vmešamo jogurt, proteine in želatino. Zlijemo na strjeno prvo plast kreme. Spet hranimo v hladilniku, da se krema popolnoma strdi.

Torte so pomemben del marsikaterega praznovanja. Poleg sicer že tako bogato obložene mize navadno predstavljajo kalorični zalogaj v vrednosti enega polnega obroka. Tako pripravljena torta je izredno okusna, po kalorični vrednosti pa izredno nizka. Visok delež beljakovin pomembno prispeva k dnevnemu vnosu. Kombinacija jagod in čokolade pa ne more zgrešiti, zagotavljam.