• Kaniža 23, 2212 Šentilj

Lečina juha s šampinjoni

Pregled

  • Količina: za 6 oseb
  • Čas priprave: 15 min
  • Čas kuhanja: 60 min
  • Zahtevnost: preprosto

Pregled

Lečina juha s šampinjoni

2 čebuli

3 stroka česna

2 korenčka

250g šampinjonov

Leča 250g

0,5 jž olivnega olja

Sol

Rožmarin

Zaliješ do cca 2l oziroma do želene gostote

Na porcijo: 170 kcal, 21g OH, 12g B, 3g M

Leča vsebuje zelo veliko mineralnih snovi, med katerimi izstopajo predvsem železo, kalij, magnezij in cink. Vsebuje veliko lahko prebavljivih beljakovin ter ima nizko energijsko vrednost. Leča vsebuje veliko vlaknin, ki pospešujejo in uravnavajo prebavo, znižujejo raven holesterola v telesu ter urejajo nivo sladkorja v krvi.

Priprava:

Čebulo prepražimo na olivnem olju, dodamo česen, da zadiši. Dodamo korenček, narezan na kolobarje in sveže šampinjone, narezane na lističe. Zalijemo z vodo in dodamo lečo. Kuhamo cca 45 minut, da je leča mehka in se juha primerno zgosti. Solimo po okusu in dodamo svež rožmarin.