Pregled
- Količina: za 6 oseb
- Čas priprave: 15 min
- Čas kuhanja: 60 min
- Zahtevnost: preprosto
Pregled
Lečina juha s šampinjoni
2 čebuli
3 stroka česna
2 korenčka
250g šampinjonov
Leča 250g
0,5 jž olivnega olja
Sol
Rožmarin
Zaliješ do cca 2l oziroma do želene gostote
Na porcijo: 170 kcal, 21g OH, 12g B, 3g M
Leča vsebuje zelo veliko mineralnih snovi, med katerimi izstopajo predvsem železo, kalij, magnezij in cink. Vsebuje veliko lahko prebavljivih beljakovin ter ima nizko energijsko vrednost. Leča vsebuje veliko vlaknin, ki pospešujejo in uravnavajo prebavo, znižujejo raven holesterola v telesu ter urejajo nivo sladkorja v krvi.
Priprava:
Čebulo prepražimo na olivnem olju, dodamo česen, da zadiši. Dodamo korenček, narezan na kolobarje in sveže šampinjone, narezane na lističe. Zalijemo z vodo in dodamo lečo. Kuhamo cca 45 minut, da je leča mehka in se juha primerno zgosti. Solimo po okusu in dodamo svež rožmarin.