Poklic ali poslanstvo?

Dejstvo je, da navadno poiščemo pomoč, ko je dovolj hudo, takrat, ko obupujemo, takrat, ko imamo vsega dovolj. Ko smo že utrujeni. In ko ne vidimo več poti naprej ali želimo poskusiti še kako drugače, ker se po ustaljeni poti že večkrat ni izšlo. Veliko parov pride k meni prav v takem stanju. Iztrošeni, utrujeni, naveličani, tudi odtujeni. Iskreno spregovorijo o težavah, s katerimi se soočajo in z menoj delijo tudi najbolj intimne stvari.

Po naravi sem izjemno empatičen človek, iskreno čutim z njimi. Iskreno razumem, kaj prestajajo, ker sem že neštetokrat na lastne oči videla takšne zgodbe. In ves čas, trud, leta izobraževanja in izpopolnjevanja, so poplačana, ko se obrnejo name nazaj s pozitivnimi sporočili. S sporočili, da so se pričele stvari spreminjati, in to na bolje. Takrat vem, da to ni samo moj poklic. Takrat vem, da je to moje poslanstvo.

Danes delim z vami le nekaj takšnih odzivov, ki so mi segli so srca in me ganili.

Pozdravljena Barbara, 

tudi midva bi se rada zahvalila za ponedeljkovo srečanje, za posvet in vse informacije, ki sva jih dobila takrat in tudi preko maila, še včeraj in danes. Nama je kar dalo misliti, ponovno skupaj razmišljava, kaj želiva spremenit pri sebi. Neverjetno, da se kar naenkrat zgodi polno stvari, ko sem prej o njih samo razmišljala, kako to in drugo izpeljat. 

Resnično hvala za pogovor. Lp, Lara” 

********************************************************************

“Zdravo, Barbara. Ste že na dopustu, a še ustvarjate nova življenja? Mimogrede – najlepša služba.

Hvaležna sem, da sem vas lahko spoznala, ker ste oseba z veliko začetnico! 

Mojca”

*********************************************************************

“Zdaj ugotavljam, da sem prej pojedla ogljikove hidrate (malo več) v obroku in nič maščobe. In sem po takem obroku bila utrujena. Zdaj pa pojem tudi zdrave maščobe v obroku, pa sem polna energije. In ta predlog za zajtrk je bombastičen, kar ste poslali v jedilniku. Jaz imam energije za 3 ure in to top energijo. Resnično sem hvaležna, da smo se spoznali in da ste nama dali toliko informacij :). Lp, L.”

*********************************************************************

“Da se vam malo javim. Sva dobro. Naš pogovor nama je dobro del. Dobila sva malce upanja nazaj. Lp, Ana.”

*********************************************************************

“Najlepša hvala za poslan povzetek zelo sem vesela. In hvala, da ste si prejšnji teden vzela toliko časa, šele ko sva šla, sva videla, da smo bili 3 ure. 

Sva se kar zavzela oba za spremembo, velik smisel sva videla v našem srečanju. Zdaj pa je na nama, da to peljeva do pluska. Lp, Mateja” 

**********************************************************************

In ko berem takšna sporočila, vem, da delam veliko stvari v svojem življenju pravilno. In občutek pri tem je neopisljiv. Veselja. Sreča. Izpolnitev. Definitivno poslanstvo. O tem ni dvoma.

Najlepši pa je občutek, ko si lahko človek človeku. Tako enostavno je to.

Tek v pravo smer.