Kakšen vpliv na plodnost ima življenjski slog para?

S pari, ki si želijo otroka, se veliko pogovarjam. Ne glede na to, ali si želijo otroka po naravni poti ali s pomočjo zunajtelesne oploditve, je življenjski slog izrednega pomena.

Ko jih vprašam, kako živijo, kako se prehranjujejo, sproščajo, spijo in podobno, vsi na prvo žogo odgovorijo, da s tem pa nimajo težav.

Težavi sta dve. Ena tiči v tem, da je pojem zdravega življenjskega sloga za vsakogar drugačen, vsaj ima svojo definicijo tega. A šele nekdo, ki je za to strokovno usposobljen, bo prepoznal pomanjkljivosti.

Druga težava pa je v tem, da smo ljudje na splošno do sebe v tem pogledu zelo nekritični. In radi se primerjamo s tistimi, ki zase naredijo še manj.

Kaj so tisti okvirji, ki resnično definirajo skrb zase, za svoje telo in dušo, za ravnovesje, vam naj povedo za to usposobljeni ljudje, ne frizerka, sosed ali avtomehanik.

Zato sem se z veseljem odzvala na povabilo za pogovor z Majo Henigman, ki prav tako že leta deluje v smislu podpore parom, ki se soočajo z neplodnostjo.

Pogovarjali sva se o tem, kako lahko na naraven način izboljšamo možnosti za zanositev, ne glede na to, ali gre za spontano zanositev ali zanositev po IVF postopku.

Govorila sem tudi o tem, ali lahko dvignemo število in kakovost jajčnih celic, zakaj je pomemben tudi življenjski slog partnerja in o smislu prehranskih dopolnil.
Prijazno vas vabim k branju pogovora, ki ga najdete s klikom na povezavo.
Če potrebujeta pomoč ali imata dodatna vprašanja, pa vaju prijazno vabim, da me kontaktirata na info@fit4family.si.