Hipnoza in znanost

Pred nekaj meseci me je kontaktirala gospa, ki je že več let v IVF postopkih, imela je že več prenosov, tudi zelo lepih blastocist, svežih in odmrznjenih, a žal do nosečnosti ni nikoli prišlo😢.
Kontaktirala me je z željo po hipnozi v času prenosa še zadnjega zamrznjenčka, s pojasnilom, da vsakič tako zelo težko čaka tista dva tedna po prenosu do krvnega testa😞. Da išče način, kako se sprostiti, kako čim lažje preživeti mučno obdobje čakanja.
Na kliniki je dobila informacijo, da zarodek ni najboljše kvalitete in da so možnosti za zanositev precej nizke. Kljub temu sva postopali z mislijo in odločitvijo, da tokrat uspe🥰.
Na prvo hipnozo je prišla dan po transferju. Poleg čudovite sprostitve, tako umske kot fizične, ki jo hipnoza nudi, sva delali s sugestijami na zaupanju v svoje telo in zaupanju svoji maternici, ki nudi temu zarodku čisto vse❤️.
Naslednji dan sem prejela takšen odziv: “Še enkrat bi se vam zahvalila za čas, ki ste si ga v četrtek vzeli zame.
Hipnoza je bila zelo zanimiva izkušnja. Še ves dan sem se dobro počutila.
Če imate naslednji teden še vedno čas, bi prišla še enkrat.”
Na naslednji hipnozi sva opuščali bolečo preteklost in boleče izkušnje preteklih postopkov, ki se niso končali uspešno. In odprli vrata novi energiji, novim priložnostim💪.
V začetku tega tedna sem prejela tole sporočilo: “Danes sem imela krvni test, ki je POZITIVEN!!!!
Srečna sva oba zelo.
Po treh letih čakanja….
Beta je bila 2125, za kar je zdravnica rekla, da je lepa beta.
Mislim, da sta mi hipnoza in pogovor z vami veliko pomagala, da sem ostala pozitivno naravnana in bolj sproščena.
Neverjetno kako se vidi tudi fizičen učinek.
Najlepša hvala za vaš čas in vzpodbudne besede, ter pozitivne misli.”
Kaj naj bo drugega človek po tem, kot preprosto presrečen 🥰
Nisem človek črnega in belega, zato zagovarjam zdravo sredino. Sem znanstvenica in mi je bila ta plat vedno bližje, lažje predstavljiva, lažje kontrolirana. Pa vendar, tako kot lahko zbolimo od lastnih negativnih misli, tako so učinki tudi obratni. In šele ko se zavedamo, da smo samo mi kreatorji lastnih misli in s tem kreatorji lastnega življenja, lahko zaživimo na polno.
Kombinacija znanosti in medicine skupaj pozitivnim pristopom, ki je lahko za vsakogar kaj drugega, pa je zame preprosto čarovnija in popoln presežek. Predvsem pa preseganje okvirjev in rast. 😍