Meni je stanje v vrsti pred lekarno mučno, kaj pa tebi?

Vrste pred lekarnami so čedalje daljše, vrečke, s katerimi ljudje odhajajo ven, pa čedalje težje. Pa ne samo v smislu absolutne teže, ampak tudi umetnih snovi, ki jih s tem vnašamo v svoje telo. Ko se pogovarjam z ljudmi, kaj se nahaja v teh vrečkah, v večini primerov razložijo, da imajo težave s povišanim krvnim sladkorjem, povišanim krvnim tlakom, slabim holesterolom in podobno. Nekaj jih redno uživa protibolečinska zdravila zaradi bolečin v križu ali pogostih glavobolov, zelo veliko pa je tudi zdravil proti depresiji, anksioznosti in podobnim težavam.

Dejstvo je, da se je naše življenje spremenilo. Pa ne samo sedaj, v času spopadanja s corona virusom, ampak že leta prej. Prineslo je veliko več sedečega dela, na sploh manj gibanja, slabši in hitrejši način prehranjevanja, svoj del pa so žrtvovali tudi medosebni odnosi.

A naj ti povem, da je s številnimi študijami dokazano, da lahko z redno telesno aktivnostjo zdravimo vsaj 35 kroničnih bolezenskih stanj. Ne bom vseh naštevala, a naj vsaj na kratko povem, da zagotovo izboljšamo ali odpravimo stanje vseh zgoraj naštetih.

Tudi sama sem imela pred leti velike težave z nihanjem krvnega sladkorja, vsi simptomi so kazali, da sem zrela za obisk specialista in zdravila. Mrzel pot, šumenje v ušesih, občutek mehkih nog, me je lahko presenetil praktično kjerkoli. A sem uspela s spremembami v načinu prehranjevanja in s tem skrbjo zase in za svoje telo, stanje odpraviti povsem brez zdravil.

In naj ti zaupam še eno pomembno dejstvo, ki ga morda do sedaj nisi poznal. Vsak šesti par se sooča z neplodnostjo. In če se sprašuješ, ali bom sedaj povedala, da je z gibanjem in urejeno prehrano mogoče izboljšati tudi plodnost, ti moram pritrditi. Res je, pomembno vpliva tudi na zmožnost zanositve.

Če si tudi ti želiš stopiti iz vrste pred lekarno in nekaj sam narediti za svoje zdravje in dobro počutje, me lahko kontaktiraš za brezplačen posvet in skupaj bova našli zate primerno rešitev.