Neplodnost in izgorelost
 
Neplodnost, obdobje čakanja, obdobje upanja, načrtovanja in neizpolnjenih želja 😔. Mogoče se sprašujeta, kakšno povezavo ima to z izgorelostjo, stanjem, o katerem se dandanes vedno več govori in ozavešča. A še vedno je oboje v družbi lahko velik tabu ali stigma, tudi sram. Po poti izgorevanja hodimo, kadar pozabljamo nase in na lastne potrebe, nam manjka ljubezni do sebe in kadar imamo občutek, da ne dosegamo lastnih ciljev 😢. Ciljev, ki smo si jih sicer zadali sami, a na nek način nam jih narekuje in polaga v misli že od otroštva tudi družba in okolje, v katerem živimo.
 
Živimo v času družbenih omrežij, kjer velika večina ljudi, najsi bodo to znanci ali prijatelji, prikazujejo slike in utrinke družinskih dopustov, nasmejanih obrazov 👨‍👩‍👧‍👦. Le redko kdo od njih si dovoli samo biti in svobodno povedati, deliti, da morda pot do otroka ni bila tako enostavna, kot bi naj bila, kot sta sprva pričakovala 🤷‍♀️.
Vsak šesti par se sooča z neplodnostjo. In največkrat je to velik šok 😲. Ko spoznamo partnerja, navadno stremimo najprej k ureditvi gnezdeca, torej dom, služba in podobno. Gradimo svoj sanjski grad 🏡. In ob spoznanju, da otroka morda nikoli ne bo, se pričnejo sanje rušiti, par velikokrat čuti pritisk družbe, prijateljev, sorodnikov. V občutku, da ne dosega pričakovanj, lastnih, partnerjevih in okolice, se lahko hitro izgubi 😔.
 
Zato, dragi moj par, govorita o tem, naj vaju ne bo sram, v tem nista sama ❤️💖. Povezujta se, doživljajta lepe trenutke, naj teče energija med vama, dovolita si uživati življenje, pojdita na kraj, kjer vama je lepo 😍. Delajta, kar imata rada in obkrožita se s sebi podobnimi ljudmi. Takšnimi, ki vaju polnijo in sprejemajo 🌞. Takšnimi, pred katerimi se ne rabita pretvarjati, da je vse ok. In največje spoznanje vama naj bo, da za to ne potrebujeta Maldivov. Največje bogastvo je v nas 🥰.
Ta kraj in trenutek je lahko že na bližnjem hribu, kjer vohata zrak🐝🦋, opazujeta ptice 🐦 in sončne žarke 🌞, ki prodirajo skozi drevesne krošnje, morda zaslišita mukanje krave. Bodita le tukaj in zdaj. Ob tem se bodo sproščali hormoni sreče, telo se bo počutilo varno in s tem tudi bolj pripravljeno na otroka. Neplodnost je velikokrat klic telesa☝️. Prisluhnita mu ❤️ . Vse se prične pri nas samih. Pogum in zavedanje, da sta tudi vidva dovolj dobra, da postaneta starša, naj vaju spremlja ❤️.
 
Vse bo še dobro 😘.